Mesaj gönder
Haberler
Ev > Haberler > hakkında şirket haberleri Soğutma kompresörlerindeki motor tükenmesinin sekiz ana nedeni
Etkinlikler
Bize Ulaşın
86-20-86166280
Şimdi İletişime Geçin

Soğutma kompresörlerindeki motor tükenmesinin sekiz ana nedeni

2024-04-25

Son şirket haberleri Soğutma kompresörlerindeki motor tükenmesinin sekiz ana nedeni

Soğutma kompresörlerindeki motor tükenmesinin sekiz ana nedeni

Klima sisteminin temel güç kaynağı olarak,Klima kompresörünün normal çalışması, tüm klima sisteminin verimliliğinde ve ömründe belirleyici bir rol oynar.Bununla birlikte, pratikte kullanımda, klima kompresörlerinin yanma sorunu oldukça yaygındır ve nedenleri çeşitli ve karmaşıktır.Aşağıda, klima kompresörünün tükenmesinin sekiz ana nedeninin ayrıntılı bir açıklaması veriliyor.:

 

1. Klima kompresörünün sıklıkla çalıştırılması: Aşağı basamaklı bir başlangıç devresinin tasarımı kullanılmasına rağmen,Klima kompresörünün başlangıç akımı yine de nominal değeri birkaç kat aşacak., motor sıcaklığının hızla yükselmesine neden olur.Kompresörün sık sık çalışmasına ve durmasına neden olur., hizmet ömrünü büyük ölçüde azaltıyor.

 

2Kararsız güç kaynağı voltajı: Güç kaynağının kalitesi kötü olduğunda ve voltaj çok yüksek veya çok düşük olduğunda, bu, klima kompresör motoru üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır.Özellikle çalışma voltajı kompresörün nominal aralığını aştığında, uzun süre verimsiz ve aşırı ısınmış durumda olan motorlar yalıtım performansının azalmasına eğilimlidir ve sargıların aşırı ısınma nedeniyle yanmasına neden olabilir.Üç fazlı voltaj veya akım dengesizliği de motor kayıplarını artırabilir (demir ve bakır kayıpları), kompresör motor bobininin sıcaklığının çok yüksek olmasına neden olur. Aşırı ısınma korumasının başarısız olması motor yalıtımının yanmasına neden olabilir ve nihayetinde bobinin kısa devre yanmasına neden olabilir.

 

3Klimatör bakır boru sisteminin yetersiz temizliği: Sistemde nem varsa, bu, kompresyon motorunun yalıtım performansında bir düşüşe yol açacaktır.Yüksek ve düşük sıcaklık döngüsünde değişiklikler yaşadıktan sonra, su, soğutucu maddeler ve soğutma yağı motorun yalıtım katmanını aşındıracak asidik maddeler üretir.Klima kompresörünün motorunun yanma riski var..

 

4- Klima kompresörünün dönen parçaları sıkışmış: Döner parçalar sıkıştıktan sonra, motor koruma aygıtı etkili bir şekilde çalışamazsa,Kompresör motoru aşırı yüklenme nedeniyle yanmış olabilir..

 

5Soğutma sisteminin eksik temizlenmesi: Daha önce kompresör yanma hatası yaşayan klima soğutma sistemleri için,Yeni kompresörlerle değiştirmeden önce onları iyice temizlemek gerekir.Eğer orijinal kompresörün yanma sürecinde üretilen güçlü asidik maddeler sistemde kalırsa,Bu asidik kalıntılar, yeni kompresörün çalıştırılmasından sonra yeni kompresör motorunun yalıtım katmanını aşındırır., daha fazla yanmaya yol açar.

 

6- Klima kompresörünün yetersiz soğutması: Klima sistemindeki aşırı ısınmış geri dönüş havanın uygunsuz kontrolü, yüksek geri dönüş hava sıcaklığına veya düşük geri dönüş hava hacmine neden olur.Kompresör motor bobininin etkili soğutma almasını imkansız hale getirirBu durum, hava soğutmalı ısı pompası ünitelerinde daha yaygındır ve yüksek geri dönüş hava sıcaklığı da bir dizi kompresör problemine neden olan yüksek egzoz sıcaklığına yol açabilir.

 

7- Klima kompresörlerinin üretim işlemi kusurları: Eğer motor klima kullanıldıktan kısa bir süre sonra yanıyorsa,Kompresör üretim sürecinde süreç kalitesi sorunları olabilir..

 

8. Klima kompresörünün başlangıç kontaktorunda hata: Hava klima kompresörünün güvenli ve istikrarlı bir şekilde çalışmasını sağlamak için başlangıç kontaktoru önemli bir bileşendir.Eğer temas direnci çok yüksekse veya sinterlenmişse, motorun kısa devresine neden olabilir, bu da motor tükenmesine yol açabilir.Anlık güçlü akım çarpması nedeniyle kolayca ateşleyebilir ve klima kompresörünü yakabilir.Dolayısıyla, kompresör tükenmesini önlemek için başlangıç kontaktorunun ve ilgili devrelerin iyi durumda olmasını sağlamak çok önemlidir.

 

hakkında en son şirket haberleri Soğutma kompresörlerindeki motor tükenmesinin sekiz ana nedeni  0

 

Sorgunuzu doğrudan bize gönderin

Gizlilik Politikası Çin İyi Kalite Ticari Teşhir Dondurucu Tedarikçi. telif hakkı © 2014-2024 commercialdisplayfreezer.com . Her hakkı saklıdır.